تحولات لبنان و فلسطین

رئیس جمهوری آمریکا با حضور در مجمع عمومی سازمان ملل، به تشریح مسائل و راهبردهای اصلی سیاست خارجی دولت تحت کنترلش پرداخت.

ترامپ: می‌خواهیم صادرات نفت ایران را به صفر برسانیم

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با حضور در مجمع عمومی سازمان ملل، به تشریح مسائل اصلی مدنظر دولت تحت کنترلش پرداخت.

ترامپ در سخنانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل با تشریح آنچه دستاورهای اقتصادی دولتش خواند، گفت: «چهار میلیون شغل جدید از جمله نیم میلیون شغل تولیدی را ایجاد کردیم، بزرگترین معافیت‌های مالیاتی در آمریکا را برقرار کردیم. بودجه نظامی خود را به یک رکورد جدید رساندیم. نیروی نظامی ما از هر زمانی دیگر قوی‌تر شده است، آمریکا از زمانی که من رئیس جمهوری آمریکا شدم، در کمتر از دو سال پیش، غنی‌تر و امن‌تر شده است.»‌

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه افزود: «ایالات متحده همواره به همکاری بیش از سلطه جهانی اهمیت می‌دهد.»

ترامپ با اشاره به دیدارش با رهبر کره شمالی، از توافق سران دو کشور برای خلع سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره کره سخن گفت. به گفته ترامپ؛ «کره شمالی موشک‌های خود را شلیک نمی‌کند، غنی‌سازی نمی‌کند و بخش‌هایی از تأسیسات هسته‌ای خود را برچیده است.» وی با تشکر از رئیس کیم جونگ اون، اما تصریح کرد تحریم‌ها تا تحقق اهداف برقرار خواهند ماند.

رئیس جمهوری آمریکا در بخش دیگری از سخنان خود به خاورمیانه پرداخت؛ وی با اشاره به ایجاد مرکز جدید برای مبارزه با تروریسم در عربستان، به همکاری کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس با آمریکا برای ردیابی شبکه‌های تروریستی اشاره کرد.

ترامپ گفت که امارات، عربستان و قطر قول داده‌اند که میلیاردها دلار را به مردم سوریه و یمن کمک کنند. به گفته وی، کشورهای منطقه هستند که باید آینده خود را انتخاب کنند.

رئیس جمهوری آمریکا با توصیف داعش به «قاتلان خونخوار»‌ گفت که آن‌ها اراضی تحت سلطه‌شان را از دست دادند.

ترامپ گفت:‌ «تراژدی سوریه قلب را می‌شکند و هدف ما کاهش تنش است ... ما از سازمان ملل می‌خواهیم پروسه صلح تقویت شود. اگر رژیم اسد از سلاح شیمیایی استفاده کند، به آن قطعا واکنش نشان می‌دهیم.»

وی ادامه داد: «هر راه حل برای بحران انسانی برای سوریه باید شامل راهبردی باشد که به رژیم بی‌رحمی که آن را ممکن کرده است، پاسخ داده شود.»

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه در سخنانی ضدایرانی گفت: «رهبران ایران به دنبال خونریزی و خشونت هستند. رهبران ایران میلیاردها دلار از ثروت ایران را غارت کرده‌اند تا جیب‌های خود را پر کرده و در منطقه جنگ و آشوب به راه اندازند. مردم ایران بهای سنگینی به خاطر سیاست‌های خصمانه کشورشان پرداخته‌اند. به همین خاطر بسیاری از کشورهای منطقه از تصمیم من برای خارج کردن آمریکا از توافق بسیار بد ۲۰۱۵ حمایت کردند.»

وی در ادامه ادعاهای خود گفت: «توافق هسته‌ای موهبت باد آورده‌ای برای رهبران ایران بود، بودجه نظامی ایران ۴۰ درصد افزایش یافت و از آن برای تأمین مالی متحدانش به منظور راه‌انداختن جنگ در منطقه استفاده کردند. ایالات متحده کارزاری را برای فشار اقتصادی بر ایران تدارک دیده تا مانع از [رسیدن] منابع [به ایران برای ادامه سیاست‌های خونبارش شود».

ترامپ در ادامه لفاظی‌هایش ضد ایران گفت: «تحریم‌ها از ۵ نوامبر اجرا می‌شود و پس از آن تحریم‌های دیگری خواهد بود. ما می‌خواهیم صادرات نفت ایران را به صفر برسانیم. ما اجازه نمی‌دهیم که کشورهایی که مرگ بر آمریکا می‌گویند و اسرائیل را تهدید می‌کنند بتوانند به کلاهک هسته‌ای دست یابند. از همه کشورها می‌خواهیم تا رهبران ایران را منزوی کنند و از مردم ایران حمایت کنند ... ما از مبارزه مردم ایران با رهبران‌شان حمایت می‌کنیم.»

رئیس جمهوری آمریکا افزود: «ما از تصمیم "دولت‌ها" برای تعیین پایتخت‌های خود حمایت می‌کنیم و برای همین سفارت خود را به اورشلیم منتقل کردیم.»

ترامپ گفت: «آمریکا اجازه نمی‌دهد از اقتصاد آمریکا سوءاستفاده شود.» وی گفت که بر ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی تعرفه وضع کردیم.

به گفته رئیس جمهوری آمریکا, «ما برای دفاع از شهروندان‌مان از هیچ‌کسی عذرخواهی نمی‌کنیم.»

ترامپ در بخش دیگری از سخنانش درباره سازمان ملل گفت: «سفیر آمریکا در این سازمان دستور کاری را برای تغییر سازمان ملل در دست دارد. آمریکا تا زمانی که شورای حقوق بشر سازمان ملل اصلاح نشود، به آن باز نمی‌گردد. آمریکا دیوان بین‌المللی کیفری را به رسمیت نمی‌شناسد. این دادگاه برای خود حوزه صلاحیت جهانی قائل است. ما هرگز حق حاکمیت خود را تسلیم این دیوان و بوروکراسی آن نمی‌کنیم.»

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه در خصوص بحث انرژی گفت: «اوپک و کشورهایی مانند اوپک در حال تیغ‌زدن کشورهای جهان است و من از این مطلب راضی نیستند. ما از کشورها به صورتی مجانی حمایت می‌کنیم اما آن‌ها در مقابل قیمت‌ها را افزایش می‌دهند. این کشورها باید قیمت‌ها را پایین بیاورند وگرنه از این به بعد از حمایت نظامی ما بهره‌مند نخواهند شد؛ کشورها باید به شکل فزاینده‌ای هزینه نظامی حمایت از خود را تأمین کنند.»

ترامپ افزود: «در نیمه کره غربی، ما متعهد به حفظ استقلال خود از کشورهای خارجی و سیاست‌های سلطه‌جویانه هستیم.»

وی با اشاره به روند مهاجرت به آمریکا، از همکاری با کشورهای آمریکای لاتین برای مقابله با موج مهاجرتی که به گفته ترامپ امنیت ملی این کشور را به خطر انداخته است خبر داد.

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه با حمله به ونزوئلا گفت: «همه کشورهای جهان باید در برابر سوسیالیسم و فقر و بدبختی ناشی از آن برای مردم مقابله کنند ... همه کشورها باید ونزوئلا را تحریم کنند.»

ترامپ با اشاره به تأمین مالی سازمان ملل از سوی آمریکا گفت که کشورهای کمی به ما کمک می‌کند؛ «کشورهایی که از کمک‌ها و دلارهای ما بهره‌مند می‌شوند، آیا به منافع ملی ما احترام می‌گذارند؟ تنها کشورهایی که به ما احترام بگذارند از کمک‌های آمریکا بهره‌مند خواهند شد، یعنی فقط دوستان‌مان از کمک‌های آمریکا بهره‌مند خواهند شد ... آمریکا متعهد به پاسخگوتر کردن سازمان ملل است ... سازمان ملل به صورت بالقوه قوی است ... ایالات متحده بیش از ۲۵ درصد بودجه صلح‌بانی سازمان ملل را پرداخت نخواهد کرد و کشورهای دیگر باید این بار برعهده بگیرند.»

وی با تعریف از سران عربستان و اسرائیل گفت: «ملک سلمان و ولیعهد اصلاحات را انجام می‌دهند و اسرائیل ۷۰‌مین سالگرد تأسیس دموکراسی موفق خود را جشن گرفت.»

رئیس جمهوری آمریکا پیش از سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل خطاب به خبرنگاران گفت که ایران «باید پیش از دیدار با آن‌ها، لحن خود را تغییر دهد. آن‌ها می‌خواهند ملاقات کنند. این رخ خواهد داد. من باور دارم که گزینه دیگری ندارند. ما به دنبال یک رابطه عالی با ایران هستیم، اما هم‌اکنون رخ نخواهد داد.»

دونالد ترامپ همچنین در خصوص کره شمالی گفت: «رئیس کیم در حال تعامل با ما بوده است، وی پیشرفت‌های شگرفی انجام داده است. بسیار بزرگتر از آن که مردم بتوانند درک کنند یا بخواهند ... ما مکاتبات شخصی زیادی با رئیس کیم دارم.»

رئیس جمهوری آمریکا همچنین مدعی شد که ایران «بسیار بد» عمل کرده است. وی افزود که ایالات متحده هم‌اکنون در خصوص ایران «چیزهای زیادی» از جمله تحریم‌ها را انجام می‌دهد.

روز گذشته بود که نیکی هیلی، سفیر ایالات متحده نزد سازمان ملل به تشریح اولویت‌ها و دستورکارهای اصلی ترامپ در سازمان ملل پرداخت. به گفته هیلی، ترامپ درباره آنچه «تهدیدهای ایران» می‌نامد، تسلیحات ادعایی شیمیایی در سوریه و وضعیت کره شمالی سخن می‌گوید.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.